Skip to main content

Delprotese

Har du mistet en eller flere af dine naturlige tænder? Få fremstillet en delprotese af højeste kvalitet hos Proteseeksperten. Vi garanterer, at du kan forlade vores klinik med et fuldendt smil.

Hvordan fungerer en delprotese?

Når du skal have delprotese, findes der tre forskellige typer at vælge imellem. Fælles for dem alle er, at protesen fastholdes ved hjælp af små bøjler, der klikkes fast på de resterende tænder. Beslutningen om typen tager vi i fællesskab, så protesen både matcher tilstanden af dine tænder, samt hvad du rent kosmetisk føler dig bedst tilpas med. 

Hvilke typer delproteser findes der?

 • Unitor delprotese

  En unitor delprotese kan betegnes som den mest stabile løsning. Protesen består af et stålstel, hvor protese tænderne er fastmonteret. En unitor klikkes fast på de naturlige tænder ved hjælp af modellerede bøjler, som passer perfekt til de enkelte tænder. Bøjlerne støbes i krom kobolt, som bidrager til at tandprotesen fylder så lidt i munden som muligt. Derved vil bøjlerne synes minimalt, og føles naturlige i munden.

 • Akrylbaseret delprotese

  En akrylbaseret delprotese fastgøres også ved hjælp af små bøjler. Selve bøjlerne er fremstillet i akryl og er derfor mere fleksible med mulighed for at bukke dem efter behov. Løsningen er derfor en fordel til de patienter, hvor de resterende tænder er svage og i risiko for at falde ud. Selve bøjlen fremstilles på eget dentallaboratorium tilknyttet klinikken. Da protesen er mere skånsom for de resterende tænder, vil den naturligt også fylde lidt mere i munden.

 • Smileprotese

  En smileprotese er som oftest en mere midlertidig løsning. Den fungerer som erstatning til en enkelt tand, mens patienten enten venter på en krone eller implantat. Selve protesen bliver fremstillet i akryl, så den kan tilpasses tandkødets farve, og dermed ikke kan ses.

Hvad siger patienten?

 • Rasmus er virkelig dygtig han har lavet nogle super flotte tænder til mig. Servicen er helt I top og der bliver virkelig brugt tid på patienterne, der bliver lyttet og forklaret så man føler sig inkluderet i processen. Jeg vil klart anbefale Rasmus/proteseeksperten til enhver der har brug for proteser.

  Malene
 • Efter en uheldig omgang med proteser møder jeg ind og får en service, ærlighed og forståelse af mig som person. Efter en del møder og aftryk har jeg nu fået mit smil tilbage og de virker bare som de skal. Jeg kan spise mad som jeg virkelig har savnet. Så jeg kan ikke sige tak for hjælpen mange gange nok.

  Britt
 • Jeg har lige fået lavet en del protese i overmunden, fantastisk flot arbejde til Rasmus, er så tilfreds og så glad for det, de lever fuldstændig op til deres navn. Så kompetent personale, så søde og venlige, man føler sig velkommen og virkelig tilpas når man træder ind af døren. Jeg vil klart anbefale proteseeksperten til alle, fantastisk service og fantastiske mennesker.

  Helle
 • Jeg vil gerne fortælle om den gode og trygge behandling jeg har fået hos Proteseeksperten under hele mit forløb. Jeg har ikke kunne sætte en finger på noget. Jeg blev fortalt hvordan forløbet ville foregå og jeg følte mig som sagt i meget kompetente hænder. Jeg var blevet anbefalet dem af en veninde og jeg er glad for at jeg valgte Proteseeksperten.

  Anette

  Hvem er egnet til at bære delprotese?

  Protesen er velegnet til de patienter, som kun mangler én eller flere tænder i enten overmund eller undermund. Der er dog forskel fra patient til patient, og det er derfor ikke alle, der finder, at denne løsning er den rigtige. Faktorer som tilstanden af patientens resterende tænder, eller generelle mundhygiejne kan have en betydning. Hos Proteseeksperten fremtidssikrer vi derfor altid vores delproteser eksempelvis i form af udvidelser, hvis det skulle ske, at patienten mister flere tænder over tid.

  Kontakt os

  Du er altid velkommen til at kontakte os.

  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Hvordan er det at have protese?

  Da en delprotese kun erstatter én eller flere tænder, er den ikke lige så svær at vænne sig til som en helprotese. I starten kan du dog godt være lidt besværet, når du skal tale. De fleste plejer dog at vænne sig til det efter en dag eller to. Hvis du gerne vil fremskynde processen, kan du evt. øve dig ved at læse højt for dig selv.

  Hvordan er det at spise med en delprotese?

  Med en delprotese kan man opleve, at maden en gang imellem sætter sig fast i bøjlerne. Det kan derfor være en god idé at tage delprotesen ud og rense den, efter du har spist. Hvis du på et tidspunkt studser over, at der sætter sig mere mad fast end der plejer, kan det være fordi din delprotese trænger til en regulering. Det kan gøres på to forskellige måder alt efter, hvad behovet er. Fælles er, at vi går ind og regulerer den, så den igen passer din mund, og du ikke konstant har problemer med mad, der sætter sig fast.  

  Hvad er fordelen ved en delprotese?

  Der er flere forskellige fordele ved en delprotese. 

  1. Mangler du en eller flere tænder i munden, kan implantater hurtigt løbe op i en høj regning. Løsningen med en delprotese er væsentligt billigere og egner sig derfor for de fleste.
  2. Ingen af proteserne kan ses med det blotte øje. Kosmetisk er en delprotese derfor en rigtig god løsning.
  3.  Delproteser kan både laves i akryl og stål, så vi med garanti kan finde en løsning der passer dig.

  Hvor længe holder en delprotese?

  Ligesom med dine andre tænder, skal en delprotese børstes og rengøres. Hvis du sørger for at være omhyggelig, følge vores anvisninger og holde de regelmæssige eftersyn, kan din protese holde i rigtig mange år.

  Delprotese som signaturprotese

  Alle vores tandproteser kan fremstilles som en Signaturprotese. Det kan være en fordel, da det kan sikre en mere langtidsholdbar protese. En sådan protese fremstiller vi og skræddersyr ud fra dit præcise tandsæt, hvilket sikrer et endnu mere naturligt udseende. Du kan læse mere om vores Signaturproteser her.

  Proteseeksperten er medlem af Landsforeningen af Kliniske Tandteknikere.

  Vedligehold din protese

  Det er vigtigt at rengøre din tandprotese derhjemme. Protesen skal børstes både morgen og aften med en speciel protesebørste og et renseprodukt beregnet til brug på tandproteser.

  Vores signaturproteser

  Proteseekspertens håndlavede signaturproteser indeholder flere detaljer og er bedre optimeret. Alle vores tandproteser kan fremstilles som signaturproteser. Læs mere under signaturproteser

  Hvad er prisen på en delprotese? 

  Prisen på en delprotese varierer alt efter, hvad udgangspunktet er, og hvilken løsning du vælger. Ved en 

  Er du folkepensionist, er du berettiget til at søge om tilskud fra den kommune du bor i. Tillægget hedder udvidet helbredstillæg og kan som ældre person være uoverskueligt at ansøge om. Det er vi på klinikken godt klar over, hvorfor vi gerne hjælper med at stå for alt papirarbejdet.

  Her kan du læse mere om → Tilskud til tandprotese 

  Er du medlem af enten gruppe 1 eller 2 hos Sygeforsikring Danmark, er der tilskud at hente til tandprotetisk arbejde

  Kontakt os

  Du er altid velkommen til at kontakte os.

  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Mød din tandtekniker: Rasmus

  AUT. KLINISK TANDTEKNIKER

  Rasmus er en autoriseret klinisk tandtekniker med en uddannelsesmæssig baggrund fra Institut for odontologi og oral sundhed ved Aarhus Universitet. Gennem mange år har han specialiseret sig inden for tandproteser og leveret skræddersyede løsninger, der genskaber smil og komfort for hans patienter.

  Vælg klinik

  Find os i både Holbæk, Ballerup og Brønshøj. Besøg vores kliniksider for at få oplysninger om åbningstider og andre kontaktinformationer. 

  Holbæk

  Labæk 3, 4300 Holbæk, Danmark

  Ballerup

  Sct. Jacobsvej 1, 1. sal, 2750 Ballerup

  Brønshøj

  Brønshøjvej 10, st. 2700 Brønshøj