Skip to main content

Tilskud til tandprotese

Vil du vide, hvordan du kan søge om tilskud til tandprotese? Så læs endelig videre. Hos Proteseeksperten tager vi vores patienter i hånden under hele ansøgningsprocessen.

Proteseeksperten ligger i forlængelse af Ahlgade, og har parkering tæt på hovedindgangen til klinikken.

Vil du vide, hvordan du kan søge om tilskud til tandprotese? Så læs endelig videre. Hos Proteseeksperten tager vi vores patienter i hånden under hele ansøgningsprocessen.

Hvem kan få tilskud?

Patienter der er berettiget til at få tilskud til tandprotese, er som regel folke- og førtidspensionister, som er økonomisk svært stillet. Selve tilskuddet bliver givet gennem det der hedder et udvidet helbredstillæg. Med tillægget er det muligt både at få tilskud til tandprotese, briller og fodbehandling. Tilskuddet bliver søgt gennem den kommune du er tilknyttet.

Helbredstillæg til tænder

Skal du søge om helbredstillæg til tænder, er det en god ide at kontakte os inden selve processen går i gang. Når du skal have godkendt tillægget er det væsentligt, at du på forhånd ved, hvilken behandling der passer til dig og på den måde søger om et mere præcist tilskud.  

Da der er flere forskellige faktorer, kan det virke uoverskueligt selv at gennemskue, hvorvidt du er berettiget eller ej. Rigtig mange af vores patienter har modtaget helbredstillæg fra deres kommune. Hos Proteseeksperten har vi derfor godt styr på de gældende regler for at være kandidat til at modtage helbredstillæg til tænder.  

Her kan du læse mere om → helbredstillæg.

Tandprotese tilskud til unge

Det er ikke kun pensionister, der kan få behov for en protese. Unge kan også få behov for proteser i den ene eller anden form. Det kan enten skyldes en ulykke, dårlige gener eller tænder der ganske enkelt tænder der ikke er vokset frem.  

Som ung har man ikke mulighed for at søge om helbredstillæg. I stedet findes der alternative måder at få tilskud til en tandprotese. Har du behov for protese grundet en ulykke, dækker din kommune alle omkostninger til protesen. Samme regler gælder, hvis du lider af epilepsi.

Her kan du læse mere om → tandproteser ved ulykkes- og epilepsitilfælde.

Hvordan ansøger jeg om at få tilskud?

Det er vigtigt, at du søger om tilskuddet inden selve behandlingen går i gang. Efter du har taget kontakt til os første gang, kommer vi til at stå ved din side gennem hele ansøgningsprocessen. 

På klinikken udfylder vi sammen ansøgningen og sender den afsted. På den måde er du garanteret, at alt bliver udfyldt korrekt. Vores tandteknikere har stor erfaring med at guide vores patienter gennem hele processen, så du er i trygge hænder.  

Bor du i en anden kommune end Holbæk Kommune, skal du have foretaget alle forundersøgelserne hos din kliniske tandtekniker. Når den nødvendige behandling er fastslået, tager vi som regel over, og sender ansøgningen i fællesskab med dig. 

Hvor meget tilskud kan jeg få?

Hos Proteseeksperten har vi en prisaftale med Holbæk kommune om, at patienter med helbredstillæg kan få op til 85 % betalt af kommunen. Det giver økonomisk svært stillet pensionister muligheden for at få tandprotese tilskud til både helprotese og delprotese.  

Er du medlem af Sygeforsikring Danmark? Hvis svaret er ja, og du er tilmeldt gruppe 1 eller 2, kan du også få store protese tilskud til din protesebehandling. Hos proteseeksperten ved vi, at det kan være en jungle at finde ud af, hvor meget det tilskud i virkeligheden bliver. Derfor hjælper vi dig også gerne med at regne ud, hvad du i sidste ende kommer til at skulle betale. 

Her kan du se de forskellige → grupper.

Hvilke tandproteser kan jeg få tilskud til?

Hos proteseeksperten kan du få tilskud til alle vores protesebehandlinger. Inden vi sender ansøgningen skal vi have klargjort, hvilken protesebehandling du har behov for. Når vi har udarbejdet en behandlingsplan, har vi et klart overblik over, hvor meget du har behov for tilskud til. Vi laver derfor et prisforslag, som efterfølgende sendes med ved din ansøgning.

Få hjælp til at søge om tilskud til tandprotese

Hos Proteseeksperten skal du ikke stå alene med ansøgningsprocessen. Vi sørger for at hjælpe dig med alt papirarbejdet.