Skip to main content

Rebasering af protese

Sidder din protese løs og vipper? Det kan skyldes gummesvind, med en rebasering kan du få din protese til at sidde perfekt igen.

Rebasering af protese – hvad er det?

Gummerne er i konstant brug, det er derfor vigtigt, at din tandprotese passer optimalt til dine gummer. Alle der mister deres naturlige tænder vil opleve gummesvind – med eller uden protese. Gummesvind er en betegnelse for, at gummerne med tiden bliver mindre. Når dette sker, vil protesen blive løs og begynde at vippe, da kæbeknoglen ikke længere har en tandrod til at opretholde sin naturlige højde. Dette kan dog rettes ved at fylde protesen ud der, hvor gummen er forsvundet.

Denne behandling kaldes rebasering, og indebærer en udformning af din tandprotese. Ved rebasering tager den kliniske tandtekniker et aftryk af din nuværende protese og fremstiller en ny bund, så den endnu engang passer, som den skal – kort sagt vil du få en næsten ny tand på én enkelt dag. Rebasering kan både foretages ved en helprotese, delprotese og implantatprotese.

Hvornår er en rebasering nødvendig?

Hvornår det er nødvendigt at få en rebasering, er en individuel sag, da gummerne som sagt altid vil være i forandring. Oftest kan der gå mellem 1-5 år før, at gummerne har ændret sig betydeligt, så protesen ikke længere sidder, som den skal. Når du mærker, at protesen ikke længere sidder, som den skal, er det vigtigt at tilpasse den, da den ellers vil sidde dårligere.

En rebasering af din tandprotese er nødvendig, når din gumme er blevet mindre, og tandprotesen dermed ikke længere passer. Dette kan du typisk mærke ved, at der vil være luft under tandprotesen, den vil have svært ved at suge sig fast på gummen samt, at den er begyndt at vippe. Mærker du noget af dette ved din tandprotese, er det et tegn på, at din tandprotese skal have en rebasering.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Fordele ved en rebasering af protese

Der er mange fordele ved en rebasering af din protese, hvis du fornemmer, at den ikke sidder, som den skal. Vigtigst af alt vil din tandprotese komme til at sidde bedre fast til gummen efter en rebasering, hvilket også vil føles bedre og mere behageligt for dig. Herudover vil tyggetrykket endnu engang blive fordelt jævnt ud på hele gummen, frem for nogle enkelte steder. Tandprotesen vil efter en rebasering ligge mere stabilt i munden, hvilket reducerer risikoen for fremtidige brud. Få mere information om proteseregulering.

Bestil en forundersøgelse

Hvis du oplever, at din protese føles løs, bør du tale med din tandtekniker om mulighederne for at få den rettet. Hos Proteseeksperten står vi vi står altid klar til at rådgive og hjælpe dig i processen, så du føler, at du får den bedste løsning. Vi er eksperter i at udføre tandproteser. Du er velkommen til at skrive til os i kontaktformularen.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Mød din tandtekniker: Rasmus

AUT. KLINISK TANDTEKNIKER

Rasmus er en autoriseret klinisk tandtekniker med en uddannelsesmæssig baggrund fra Institut for odontologi og oral sundhed ved Aarhus Universitet. Gennem mange år har han specialiseret sig inden for tandproteser og leveret skræddersyede løsninger, der genskaber smil og komfort for hans patienter.

Vælg klinik

Find os i både Holbæk, Ballerup og Brønshøj. Besøg vores kliniksider for at få oplysninger om åbningstider og andre kontaktinformationer. 

Holbæk

Labæk 3, 4300 Holbæk, Danmark

Ballerup

Sct. Jacobsvej 1, 1. sal, 2750 Ballerup

Brønshøj

Brønshøjvej 10, st. 2700 Brønshøj