Skip to main content

Protese reparation

Hos Proteseeksperten reparerer vi din tandprotese på eget dentallaboratorium. Vores erfarne kliniske tandteknikere reparerer den imens du venter, så du kan gå fra klinikken med et smil på læben.

Protese reparation – hvad er det?

Hos Proteseeksperten står vi altid klar til at foretage en protese reparation, hvis tandprotesen er gået i stykker. Vi udfører reparation imens patienten venter, således den ikke skal undværes. Der kan være forskellige grunde til, at en tandprotese skal repareres. Selve proteseskellet kan knække over, eller individuelle tænder kan knække af, hvis protesen tabes eller på anden måde lider overlast. Det kan være behjælpeligt, hvis patienten medbringer det stykke eller den tand, som er knækket af tandprotesen.

På denne måde kan protesen samles hurtigere, end hvis nye dele skal konstrueres. Vi bestræber os på at reparationer kan udføres, imens patienten venter på klinikken, så den ikke skal undværes. Dog kan det være svært at efterleve, hvis skaden er meget omfattende og kræver special materialer eller værktøj for at kunne samles.

Hvornår har jeg brug for en reparation af min protese?

Der er forskellige grunde til, at man kan have brug for reparation af sin protese. For det første vil alle, der mangler tænder og tandrødder opleve, at tandkødet over tid, bliver mindre og trækker sig sammen. Hvis man derfor har en protese, vil der naturligvis komme et tidspunkt, hvor denne ikke længere passer. Sommetider skal der derfor laves en regulering. Derudover bliver en protese dagligt udsat for lige så meget som naturlige tænder. Det kan derfor ske, at protesen enten revner, knækker eller at der falder et stykke af. Det er dog heldigvis skader, som nemt kan rettes op på, så du ikke behøver at undvære protesen i længere tid af gangen.

 • Knækket tand
  Har du knækket en af dine protesetænder, er det vigtigt, at du gemmer den og gerne ringer til os så hurtigt som muligt. På den måde er der større chance for, at vi kan nå at reparere den samme dag. Det er som oftest en forholdsvist ukompliceret reparation og vil derfor ikke tage lang tid.
 • Mistet tand
  Har du mistet en tand fra protesen skal du ikke være nervøs for, at du skal vente på en ny i flere uger. Da vi selv fremstiller alle tandproteser har vi altid ekstra protesetænder liggende, vi kan modificere til at passe din protese. Det er derfor også en reparation, der hurtigt er overstået og heller ikke noget, der vil påvirke dig i længere tid. Det er dog væsentligt, at du ringer tidligt på dagen, hvis vi skal have en chance for at have den klar samme dag eller den efterfølgende dag.
 • Knækket tandprotesen
  Har du knækket hele din tandprotese, vil reparationen være en smule mere omfattende. I visse tilfælde er det dog muligt at have den klar samme dag. Det er derfor vigtigt, at du ringer så hurtigt, du kan. Når du kommer ind på klinikken med en knækket tandprotese, vil vi som oftest også undersøge, hvorfor den er knækket.

Hvad siger patienten?

 • Rasmus er virkelig dygtig han har lavet nogle super flotte tænder til mig. Servicen er helt I top og der bliver virkelig brugt tid på patienterne, der bliver lyttet og forklaret så man føler sig inkluderet i processen. Jeg vil klart anbefale Rasmus/proteseeksperten til enhver der har brug for proteser.

  Malene
 • Efter en uheldig omgang med proteser møder jeg ind og får en service, ærlighed og forståelse af mig som person. Efter en del møder og aftryk har jeg nu fået mit smil tilbage og de virker bare som de skal. Jeg kan spise mad som jeg virkelig har savnet. Så jeg kan ikke sige tak for hjælpen mange gange nok.

  Britt
 • Jeg har lige fået lavet en del protese i overmunden, fantastisk flot arbejde til Rasmus, er så tilfreds og så glad for det, de lever fuldstændig op til deres navn. Så kompetent personale, så søde og venlige, man føler sig velkommen og virkelig tilpas når man træder ind af døren. Jeg vil klart anbefale proteseeksperten til alle, fantastisk service og fantastiske mennesker.

  Helle
 • Jeg vil gerne fortælle om den gode og trygge behandling jeg har fået hos Proteseeksperten under hele mit forløb. Jeg har ikke kunne sætte en finger på noget. Jeg blev fortalt hvordan forløbet ville foregå og jeg følte mig som sagt i meget kompetente hænder. Jeg var blevet anbefalet dem af en veninde og jeg er glad for at jeg valgte Proteseeksperten.

  Anette

  Hvordan udføres en tandprotese reparation?

  Hvis en tandprotese ikke længere har den rigtige pasform, vil vi foretage dét der hedder en dublikering eller rebasering. Det betyder, at vi enten laver en kopi af den gamle eller støber en helt ny, der passer dig.

  Hvis du derimod har andre skader i form af enten knækket, revnet eller en mistet tand, vil vi hurtigt enten reparere revnen eller finde et nyt match af den manglende tand. Vi kan som regel altid ordne reparationen samme dag, hvis du ringer tidligt på morgenen.

  Kontakt os

  Du er altid velkommen til at kontakte os.

  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Hvordan undgår jeg en knækket tandprotese?

  Vil du gerne undgå en knækket tandprotese, er det vigtigt, at du behandler den, som var det dine originale tænder. Det er derfor en god ide at passe på med at tygge i hårde madvarer såsom bolcher, gulerødder eller et stykke tørt brød. 

  Det betyder også, at tandbørstningen skal være en integreret del af din daglige rutine. Protesen bør rengøres to gange dagligt og gerne med en special tandbørste og special tandpasta fremstillet til proteser. På den måde giver du din protese de bedste forudsætninger for at holde de næste mange år. Her kan du læse mere om vedligeholdelse af tandprotese.

  Hvor meget koster det at få repareret sin tandprotese?

  Prisen på reparation af en knækket tandprotese varierer alt efter, hvor slem skaden er. Dertil har selve typen af tandprotese også en betydning for prisen. Forskellige skader kan ske alt efter, om du bærer en delprotesehelprotesetryklåsprotesegebis eller smileprotese

  Når vi har taget et kig på skaden, kan vi give dig et overslag på prisen, så du har en idé om prisen på reparation af tandprotese. 

  Vedligehold din protese

  Det er vigtigt at rengøre din tandprotese derhjemme. Protesen skal børstes både morgen og aften med en speciel protesebørste og et renseprodukt beregnet til brug på tandproteser.

  Vores signaturproteser

  Proteseekspertens håndlavede signaturproteser indeholder flere detaljer og er bedre optimeret. Alle vores tandproteser kan fremstilles som signaturproteser. Læs mere under signaturproteser

  Kontakt os

  Du er altid velkommen til at kontakte os.

  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Mød din tandtekniker: Heidi

  AUT. KLINISK TANDTEKNIKER

  Heidi er et velkendt ansigt på klinikken da hun har været på klinikken siden 2013. Heidi den hovedansvarlige på vores laboratorie og er enormt detaljeorienteret og omhyggelig, hvilket gør at hun altid leverer et arbejde af høj kvalitet.Heidi er hjertevarm og altid smilende og kender de fleste patienter på klinikken.

  Vælg klinik

  Find os i både Holbæk, Ballerup og Brønshøj. Besøg vores kliniksider for at få oplysninger om åbningstider og andre kontaktinformationer. 

  Holbæk

  Labæk 3, 4300 Holbæk, Danmark

  Ballerup

  Sct. Jacobsvej 1, 1. sal, 2750 Ballerup

  Brønshøj

  Brønshøjvej 10, st. 2700 Brønshøj