Skip to main content

Rengøring af protese

Når først man er blevet protesebærer, er man det resten af livet. Uanset hvilken form for tandprotese du bærer, har den med garanti været omkostningsfuld. Derfor er det også særligt vigtigt, at du vedligeholder den og sørger for, at den har de bedste vilkår for at holde længst tid muligt.

Hvorfor er rengøring af protese vigtigt?

Hos Proteseeksperten udfører vi dagligt rengøring af tandprotese på både vores egne patienter men også patienter udefra.

Når du er bære af protese, skal du se på den, som var det dit eget originale tandsæt. Derfor kræver den også, at du værner om den, børster den korrekt og får den tilset hos en tandlæge med speciale i tandproteser.

Du skal holde din protese ren for at:

 • Undgå svamp.
 • Undgå sår i mundhule og slimhinder.
 • Vedligeholde det kosmetiske.
 • Beholde den i så lang tid som muligt.

Når det kommer til vedligeholdelse af din protese, er der to parametre, du skal tage hensyn til – den daglige rengøring og et årligt eftersyn. 

Hvad siger patienten?

Rasmus er virkelig dygtig han har lavet nogle super flotte tænder til mig. Servicen er helt I top og der bliver virkelig brugt tid på patienterne, der bliver lyttet og forklaret så man føler sig inkluderet i processen. Jeg vil klart anbefale Rasmus/proteseeksperten til enhver der har brug for proteser.

Malene

Efter en uheldig omgang med proteser møder jeg ind og får en service, ærlighed og forståelse af mig som person. Efter en del møder og aftryk har jeg nu fået mit smil tilbage og de virker bare som de skal. Jeg kan spise mad som jeg virkelig har savnet. Så jeg kan ikke sige tak for hjælpen mange gange nok.

Britt

Jeg har lige fået lavet en del protese i overmunden, fantastisk flot arbejde til Rasmus, er så tilfreds og så glad for det, de lever fuldstændig op til deres navn. Så kompetent personale, så søde og venlige, man føler sig velkommen og virkelig tilpas når man træder ind af døren. Jeg vil klart anbefale proteseeksperten til alle, fantastisk service og fantastiske mennesker.

Helle

Jeg vil gerne fortælle om den gode og trygge behandling jeg har fået hos Proteseeksperten under hele mit forløb. Jeg har ikke kunne sætte en finger på noget. Jeg blev fortalt hvordan forløbet ville foregå og jeg følte mig som sagt i meget kompetente hænder. Jeg var blevet anbefalet dem af en veninde og jeg er glad for at jeg valgte Proteseeksperten.

Anette

  Daglig rengøring af din tandprotese

  Daglig rengøring af din protese er alfa og omega for, at din protese holder længst tid muligt. Det er vigtigt, at du rengør den to gange om dagen – morgen og aften. Protesen fungerer nemlig præcis, som var det dine egne tænder. Selvom protesen fungerer som dine almindelige tænder, så skal du stadig være opmærksom på, hvordan du rengør den.

  Eksempelvis skal du være opmærksom på, at du ikke må rengøre protesen med tandpasta, da slibemidlet slider på tandprotesen. Vi anbefaler derfor, at du bruger proteserens, som du kan købe på vores klinik. 

  Kontakt os

  Du er altid velkommen til at kontakte os.

  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Hvordan rengør jeg min protese?

  Morgen

  Når du vågner om morgenen er det naturligt at fastsætte din protese som noget af det første. Inden du gør det, er det dog vigtigt, at du sørger for at rengøre den. Har du delprotese, er det vigtigt, at du også rengør dine egne tænder inden den fastsættes. De bakterier der dannes, mens du sover, kan lave huller i dine tilbageværende tænder, hvilket betyder, at du ødelægger de tænder, du har tilbage.

  Aften

  Din aftenrutine skal altid inkludere en rengøring af tandprotese. Det skal gøres med en speciel protesetandbørste og tilhørende renseprodukt. På den måde sikrer du dig, at alle bakterier og madrester fjernes. Er protesen en delprotese, er det samtidig også vigtigt, at du renser bøjlerne, da der også kan sidde madrester og bakterier på disse.

  Årligt eftersyn og rengøring af din tandprotese

  Selvom du sørger for at holde din protese ren til hverdag, er det vigtigt, at du som minimum kommer til et eftersyn én gang årligt. Ved et regelmæssigt eftersyn tjekker vi nemlig om alt er, som det skal være. Læs mere om et regelmæssigt eftersyn her.

  Det indebærer at vi tjekker om:

  • Den stadig passer i størrelsen.
  • Noget skal repareres.
  • Rengøringen bliver vedligeholdt.
  • Dine eksisterende tænder er sunde.

  Derudover er det altid en god mulighed for at få svar på de spørgsmål, du end måtte have. Det vigtigste for os er, at din protese passer dig som den skal, og du er glad for løsningen.

  Vedligehold din protese

  Det er vigtigt at rengøre din tandprotese derhjemme. Protesen skal børstes både morgen og aften med en speciel protesebørste og et renseprodukt beregnet til brug på tandproteser. Du må ikke anvende tandpasta, da dette slider på protesen.

  Brug proteserens til rengøringen

  Proteserens opløser og fjerner effektivt af belægninger på din tandprotese. Det er derfor vigtigt at du bruger dette, når du skal rengøre din protese – både morgen og aften. I klinikken har vi selvfølgelig et udvalg af rens til din protese – kig forbi i dag.

  Hvad sker der, hvis du ikke plejer din tandprotese?

  Hvis ikke du sørger for at rengøre din protese, som minimum 2 gange dagligt, kan du risikere at få misfarvninger. Uanset om der er tale om en helprotese eller en delprotese, skal du anse den som en del af dit originale tandsæt. Ligesom med et rigtig tandsæt kan du faktisk også få tandsten i din protese. Tandsten gør, at bakterier har lettere ved at sætte sig fast.

  Det er derfor noget, du helst gerne skal undgå, hvis du gerne vil have din protese til at holde så lang tid som muligt.

  Kontakt os

  Du er altid velkommen til at kontakte os.

  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Mød din tandtekniker: Emilie

  AUT. KLINISK TANDTEKNIKER

  Emilie er 31 år og bor i København. Emilie har bred erfaring indenfor alle former for aftagelige tandproteser. Emilie er en dygtig behandler, der prioriterer at tage sig god tid til at forklare og forventningsafstemme, inden der vælges den rigtige behandling til sine patienter. Hun er kendt for sin sjove, let tilgængelige og empatiske måde at være på. Emilies fokus er altid at skabe den bedste oplevelse for sine patienter.

  Vælg klinik

  Find os i både Holbæk, Ballerup og Brønshøj. Besøg vores kliniksider for at få oplysninger om åbningstider og andre kontaktinformationer. 

  Holbæk

  Labæk 3, 4300 Holbæk, Danmark

  Ballerup

  Sct. Jacobsvej 1, 1. sal, 2750 Ballerup

  Brønshøj

  Brønshøjvej 10, st. 2700 Brønshøj