Skip to main content

Kunstige tænder

Kunstige tænder, også kaldet tandproteser, går ind og erstatter én, flere eller alle tænderne alt efter, hvad behovet er hos den enkelte patient.

Hvis du med det samme tænker gebis, er du ikke helt gal på den. Gebis er nemlig betegnelsen for den aftagelige protese, som erstatter alle tænder i munden. Kunstige tænder kan dog være alt lige fra en enkelt tand til flere tænder.

Hvornår har man brug for kunstige tænder?

Der er mange forskellige grunde til, at behovet for en eller flere kunstige tænder opstår. Omstændigheder som alderdom, ulykker eller paradentose kan alle være årsag. Der er dog forskel på, hvilken form for tandprotese, der er behov for.

Hvad siger patienten?

Rasmus er virkelig dygtig han har lavet nogle super flotte tænder til mig. Servicen er helt I top og der bliver virkelig brugt tid på patienterne, der bliver lyttet og forklaret så man føler sig inkluderet i processen. Jeg vil klart anbefale Rasmus/proteseeksperten til enhver der har brug for proteser.

Malene

Efter en uheldig omgang med proteser møder jeg ind og får en service, ærlighed og forståelse af mig som person. Efter en del møder og aftryk har jeg nu fået mit smil tilbage og de virker bare som de skal. Jeg kan spise mad som jeg virkelig har savnet. Så jeg kan ikke sige tak for hjælpen mange gange nok.

Britt

Jeg har lige fået lavet en del protese i overmunden, fantastisk flot arbejde til Rasmus, er så tilfreds og så glad for det, de lever fuldstændig op til deres navn. Så kompetent personale, så søde og venlige, man føler sig velkommen og virkelig tilpas når man træder ind af døren. Jeg vil klart anbefale proteseeksperten til alle, fantastisk service og fantastiske mennesker.

Helle

Jeg vil gerne fortælle om den gode og trygge behandling jeg har fået hos Proteseeksperten under hele mit forløb. Jeg har ikke kunne sætte en finger på noget. Jeg blev fortalt hvordan forløbet ville foregå og jeg følte mig som sagt i meget kompetente hænder. Jeg var blevet anbefalet dem af en veninde og jeg er glad for at jeg valgte Proteseeksperten.

Anette

    Hvilke typer kunstige tænder findes der?

    • Helprotese:

    En helprotese går ind og erstatter alle tænder i enten overmunden, undermunden eller begge dele. Den er aftagelig og sidder derfor ikke permanent fast. Da der ikke er flere tænder tilbage, kan protesen af gode grunde ikke sidde fast på disse. Derfor er de i stedet fastgjort i form af at vakuum, der dannes i ganen.

    • Delprotese:

    Kunstige tænder i form af en delprotese går ind og erstatter en eller flere naturlige tænder. Den er aftagelig og sidder derfor ikke permanent fast. Da der stadig er naturlige tænder tilbage i munden, vil protesen hvile på disse i form af bøjler. På den måde sidder den sikkert fast og imiterer samtidig tandkødet, så det ser så naturligt ud som muligt.

    • Tryklåsprotese:

    Kunstige tænder i form af en tryklåsprotese sidder modsat andre proteser fast på tænderne. Den er derfor en optimal løsning for de patienter, der ønsker at blive mindst muligt generet i sin hverdag. 

    • Smileprotese:

    En smileprotese er kunstige tænder, der bliver benyttet i forbindelse med en eller flere manglende tænder. Den kan påføres på to forskellige måder, så den både kan være aftagelig og permanent. 

    Kontakt os

    Du er altid velkommen til at kontakte os.

    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Kan kunstige tænder ses?

    Mange patienters største frygt ved kunstige tænder er, om det kan ses. Du har dog ingen grund til bekymring. De kan i dag laves så naturtro, at ingen vil kunne se, at de ikke er dine naturlige tænder. De kan med andre ord komme til at ligne dit naturlige tandsæt til forveksling.

    Det gøres som oftest ved hjælp af en signaturprotese. Den bliver fremstillet så den matcher den oprindelige farve og form på tanden eller tænderne.

    Hvad koster kunstige tænder?

    Det er desværre ikke til at sige, hvor meget det koster, at få erstattet naturlige tænder med kunstige tænder. Det er nemlig meget forskelligt fra patient til patient, hvad der skal til for at opnå et fejlfrit resultat, der både matcher behov og dit naturlig sæt tænder.

    Udgangspunktet har også noget at sige, når planen for den rigtige behandling skal udformes. Der er nemlig stor forskel på, hvordan tilstanden af de tilbageværende tænder er.

    Hvis du har spørgsmål, er du mere end velkommen til at at give os et kald på tlf. 59 44 16 06. Så finder vi i fællesskab en tid til en gratis undersøgelse.

    Hvordan holder man kunstige tænder rene?

    Når du får dine kunstige tænder, skal du anse det som et naturligt tandsæt. Det betyder, at du også skal vedligeholde dem som rigtige tænder med alt, hvad det indebærer. Du skal derfor huske at:

    • Børste hver morgen og aften.
    • Skyl gerne tænder efter hvert måltid.
    • Brug gerne en speciel protesebørste.
    • Husk at børste på undersiden.
    • Børst bøjlerne hvis du har en delprotese.

    Det er desuden meget normalt, at dine gummer skrumper med tiden. Derfor skal du huske regelmæssige tjek, hvor vi undersøger om de kunstige tænder stadig passer dig, som de skal.

    Er du i tvivl om, du kan få tilskud til tandprotese? Læs her mere om hvilke helbredstillæg du kan få.

    Skræddersyede priser

    Prisen på kunstige tænder varierer alt efter, hvilken løsning der er bedst for netop dig. Derfor kan vi også først give et overslag på prisen efter en forundersøgelse. 

    Gratis forundersøgelse

    Hos Proteseeksperten kan du få en gratis forundersøgelse og uforpligtende snak om dine muligheder. 

    Ofte stillede spørgsmål:

    Kommer jeg til at tale anderledes?

    Ligesom at man skal vænne sig til at spise med kunstige tænder, skal man også vænne sig til at tale med dem. De fleste vil til at starte med føle sig usikre. Det kræver dog bare lige et par dage, hvor du øver dig i udtalen, og derefter vil du få selvtilliden til at snakke, som du plejer.

    Er der noget man bør undgå med kunstige tænder?

    Hvis du aldrig har haft kunstige tænder før, skal du være forberedt på, at det lige er noget, de fleste skal vænne sig til. Med det sagt skal du være opmærksom på, at det er en god idé at starte ud med ikke at spise alt for hård føde. Det er dog alt sammen noget, vi vejleder i undervejs i processen.

    Får man dårlig ånde af kunstige tænder?

    Medmindre du glemmer at rense dine kunstige tænder, skal du ikke være bekymret for dårlig ånde. Kunstige tænder fungerer præcis som rigtige tænder. Hvis man glemmer at børste dem, samles der gamle madrester, som kan give anledning til dårlig ånde. Det er derfor en god idé at overholde de anbefalede råd for vedligeholdelse.

    Hvor længe holder kunstige tænder?

    Ligesom med rigtige tænder kommer holdbarheden an på, hvordan du passer og plejer dem. Jo bedre du passer på dine kunstige tænder, jo større chance er der for, at de holder i lang tid.

    Hvad koster kunstige tænder?

    Prisen for kunstige tænder kan variere fra person til person, da der er adskillige faktorer, der spiller en rolle i beregningen af omkostningerne. Prisen kan også påvirkes af eventuelle tilskud fra Sygeforsikring Danmark eller kommunen.

    Kontakt os

    Du er altid velkommen til at kontakte os.

    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Mød din tandtekniker: Baldemar

    AUT. KLINISK TANDTEKNIKER

    Baldemar er uddannet klinisk tandtekniker fra Aarhus Universitet i 2012. Han udfører alle former for aftagelig protetik og har særlig fokus på kosmetiske behandlinger.

    Vælg klinik

    Find os i både Holbæk, Ballerup og Brønshøj. Besøg vores kliniksider for at få oplysninger om åbningstider og andre kontaktinformationer. 

    Holbæk

    Labæk 3, 4300 Holbæk, Danmark

    Ballerup

    Sct. Jacobsvej 1, 1. sal, 2750 Ballerup

    Brønshøj

    Brønshøjvej 10, st. 2700 Brønshøj