Skip to main content

Regelmæssigt eftersyn

Hos Proteseeksperten udfører vi regelmæssigt eftersyn af forskellige slags tandproteser. Vores erfarne kliniske tandteknikere rådgiver dig igennem hele behandlingen, så du kan gå fra klinikken med et smil på læben.

Eftersyn af tandprotese – hvad er det?

Ved et eftersyn renses, poleres og justeres en tandprotese, for at forebygge problemer og sygdomme. Vi anbefaler at protesen efterses mindst én gang om året. Under et eftersyn efterses både protese og mundhule, hvor belægninger og tandsten fjernes ved hjælp af ultralyd.

Der kan ikke udvikle sig huller i en tandprotese, men renses den ikke kan skadelige bakterie og svampeinfektioner opstå. Derudover ses ophobede belægninger på en tandprotese lige så tydeligt som på naturlige tænder, hvilket kan være generende for patienten. Efterses tandprotesen ikke, kan det i sidste ende resultere i smertefulde sår, som kræver grundig og langvarig behandling.

Hvornår har jeg brug for et eftersyn?

Vi anbefaler at en tandprotese efterses med max. ét års mellemrum, og gerne flere gange årligt, specielt hvis protesen begynder at genere. Forandringer og forværring af en tandproteses tilstand, kan ske ganske langsomt og symptomfrit.

Derfor er det vigtigt at overholde tidsfristen for at få tilset en protese, også selvom det umiddelbart kan virke som om det ikke er nødvendigt. Proteseeksperten indkalder automatisk til eftersyn år for år, så patienten ikke selv skal huske på at bestille tid.

I tilfælde af at ens tandprotese begynder at gnave, sidde løst eller på anden måde skabe ubehag, kan det være en god idet at få den tilset med det samme, også selvom et eftersyn er blevet udført kort tid forinden.

Det er altid bedre at få efterset en tandprotese en gang for meget end en gang for lidt, således patienten kan føle sig tryg ved sin tandprotese, og ikke skal bekymre sig om den.

Hvordan udføres et eftersyn?

Et eftersyn udføres først og fremmest ved at en klinisk tandtekniker efterser tandprotesens tilstand imens den sidder i patientens mund. Her vurderes protesens pasform og overordnede funktion. Efterfølgende fjernes protesen, hvorefter den renses og oppoleres separat. Tandsten og misfarvninger fjernes, således tandprotesen igen fremstår frisk og ren. Til sidst efterses mundhulen separat, for at vurdere dennes tilstand. Hvis behandleren vurderer at mundeforholdene er sunde, isættes den rene og friske tandprotese igen, og patienten sendes hjem.

Læs mere om, hvordan du passer ordentligt på din protese lige her på Landsforeningen af Kliniske Tandteknikeres hjemmeside.

Få besvaret alle dine spørgsmål eller bestil en tid

Hvis du har spørgsmål eller vil vide mere om vores eftersyn af tandproteser, er du velkommen til at skrive til os på vores kontaktside.

Vedligehold din protese

Det er vigtigt at rengøre din tandprotese derhjemme. Protesen skal børstes både morgen og aften med en speciel protesebørste og et renseprodukt beregnet til brug på tandproteser.

Vores signaturproteser

Proteseekspertens håndlavede signaturproteser indeholder flere detaljer og er bedre optimeret. Alle vores tandproteser kan fremstilles som signaturproteser, læs mere under signaturproteser