Tandprotese priser

På denne side kan du læse mere om tandprotese priser samt tilskud på tandproteser hos Proteseeksperten.

Hvad er prisen på en tandprotese?

Prisen på en tandprotese varierer fra patient til patient. Der er flere forskellige faktorer, som spiller ind, når prisen i sidste ende skal udregnes. Ved en forundersøgelse kan vi som regel give et overslag på prisen inden et evt. tillæg kan trækkes fra. 

Faktorer der har indflydelse på pris på tandprotese: 

  1. Hvilken type protese du har brug for (der findes over 100 forskellige systemer).
  2. Din kæbeknogles generelle tilstand (højde, bredde, tæthed mm.).
  3. Hvor mange implantater din protese kræver
  4. Om du får tilskud fra Sygeforsikring Danmark.
  5. Om du får tilskud fra kommunen.

Da ovenstående faktorer ikke er noget, vi kan vurdere forud for en grundig undersøgelse, vil en forundersøgelse i vores klinik være nødvendig. 

Prisen på en ny tandprotese afhænger af modellen

Alt efter hvilken tandprotese du har brug for, vil prisen også være derefter. 

En delprotese erstatter kun de af dine tænder, som er gået tabt. Dvs. at protesen er fastsat på de tilbageværende tænder. En delprotesebehandling er dog mere krævende i forhold til prisen på en helprotese, da der kræves flere registereringer og flere typer materialer under fremstillingen. 

En helprotese går ind og erstatter enten alle tænder i overmunden, undermunden eller begge dele. Som oftest vil denne behandling være dyrere, da der er flere tænder at fremstille.

Det er dog aldrig til at give en eksakt pris, før der er lavet en status af dit tandsæt og vurderet hvilken behandling, der passer dig bedst. 

Hvordan får jeg tilskud?

Der er flere forskellige måder, du kan få tilskud til en tandprotese på. Alt efter hvordan du er forsikret, vil prisen være derefter. 

Medlem af Sygeforsikring Danmark

Hvis du er medlem af sygeforsikring Danmark, kan du få tilskud til din behandling. Det kræver dog, at du tilhører enten gruppe 1 eller gruppe 2. Her kan du læse mere om tilskud til tandbehandling gennem din sygeforsikring. 

Tilskud fra kommunen

Er du folkepensionist, kan du søge om tilskud gennem din kommune. Tillægget hedder helbredstillæg og er forskelligt fra kommune til kommune. Hos Proteseeksperten har vi en fast aftale med Holbæk kommune om, at patienter med helbredstillæg kan få op til 85 % i tillæg. 

Her kan du læse mere om → Tilskud til tandprotese.