Skip to main content

Helprotese

Hos Proteseeksperten fremstiller vi helproteser af høj kvalitet på eget dentallaboratorium. Vores erfarne kliniske tandteknikere rådgiver dig igennem hele behandlingen, så du kan gå fra klinikken med et smil på læben.

Helprotese – hvad er det?

En helprotese, bedre kendt som et gebis, er en protese der fungerer som erstatning for alle tænderne i enten; undermunden, overmunden, eller begge dele. Derfor er den også tilpasset patientens personlige aftryk, som både omfatter tænder og tandkød. Da der ved behov for en helprotese ikke er flere tænder tilbage, vil protesen komme til at hvile på det allerede eksisterende tandkød.

Hvordan fungerer en helprotese?

En helprotese i overkæben fastholdes ved hjælp af et naturligt vakuum som dannes i ganen. I undermunden har protesen ikke mulighed for at danne dette vakuum men fastholdes derimod ved hjælp af læber, kinder og tunge. I tilfælde hvor patienten ikke kan vænne sig til denne proteseløsning, anbefaler Proteseeksperten en løsningen hvor tandprotesen fastforankres ved hjælp af tryklåse. Herved vil patienten opnå en mere stabil protese med forhøjet tyggeevne. Læs mere om tryklåsprotese her. 

Hvem egner sig til at bære helprotese?

Patienter der mangler alle naturlige tænder i en eller begge kæbehalvdele, er som udgangspunkt egnet til at bære denne protesetype. Dog spiller forskellige faktorer ind, når det vurderes hvor succesfuld denne løsning vil være for patienten. Disse faktorer kan eksempelvis være gummens form og konsistens.
Det kan tage tid at vænne sig til en protese. Både tale og spisning kan kræve tilvænning. Specielt hvis man er ny protesebærer. At bære protese skal hverken være ubehageligt eller kunne ses af andre. Derfor arbejder vi os sammen frem til en skræddersyet løsning, der er tilpasset netop dine behov.

Har du spørgsmål, eller vil vide om du er egnet til at få en helprotese, er du velkommen til at skrive

Læs mere om tandprotese her.

Hvad siger patienten?

 • Rasmus er virkelig dygtig han har lavet nogle super flotte tænder til mig. Servicen er helt I top og der bliver virkelig brugt tid på patienterne, der bliver lyttet og forklaret så man føler sig inkluderet i processen. Jeg vil klart anbefale Rasmus/proteseeksperten til enhver der har brug for proteser.

  Malene
 • Efter en uheldig omgang med proteser møder jeg ind og får en service, ærlighed og forståelse af mig som person. Efter en del møder og aftryk har jeg nu fået mit smil tilbage og de virker bare som de skal. Jeg kan spise mad som jeg virkelig har savnet. Så jeg kan ikke sige tak for hjælpen mange gange nok.

  Britt
 • Jeg har lige fået lavet en del protese i overmunden, fantastisk flot arbejde til Rasmus, er så tilfreds og så glad for det, de lever fuldstændig op til deres navn. Så kompetent personale, så søde og venlige, man føler sig velkommen og virkelig tilpas når man træder ind af døren. Jeg vil klart anbefale proteseeksperten til alle, fantastisk service og fantastiske mennesker.

  Helle
 • Jeg vil gerne fortælle om den gode og trygge behandling jeg har fået hos Proteseeksperten under hele mit forløb. Jeg har ikke kunne sætte en finger på noget. Jeg blev fortalt hvordan forløbet ville foregå og jeg følte mig som sagt i meget kompetente hænder. Jeg var blevet anbefalet dem af en veninde og jeg er glad for at jeg valgte Proteseeksperten.

  Anette

  Hvor længe holder en helprotese?

  Når du får helprotese, er det naturligt, at dine gummer bliver mindre med årene. Der er nemlig ikke længere nogen tænder til at fylde og holde det hele på plads. Det kan derfor have betydning for, hvor længe din helprotese holder.

  Hvor hurtigt svinder gummen?

  Der er stor forskel fra patient til patient, hvor hurtigt gummen forsvinder. Uanset hvor hurtigt og hvor meget den forsvinder, kommer der et tidspunkt, hvor protesen ikke længere passer og derfor skal rettes til. Når en regulering skal udføres, er det nødvendigt enten at foretage en duplikering eller en rebasering.

  Om dine gummer kommer til at svinde ind hurtigt eller langsomt, er det uanset hvad en god idé at få lavet et kontroltjek én gang om året. På den måde sikrer du, at din helprotese holder i længere tid. 

  Kontakt os

  Du er altid velkommen til at kontakte os.

  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Hvor ofte skal jeg rengøre min helprotese?

  For at få din helprotese til at holde længst tid muligt, er det vigtigt, at den bliver rengjort minimum to gange dagligt.

  Hvorfor er det vigtigt?

  Hvis ikke du sørger for at pleje din protese ordentligt, kan du risikere at få både misfarvninger, tandsten og svamp. Misfarvninger og tandsten er begge ting, der er med til at din protese taber leveår. For dig betyder det, at tandlægeregningen bliver langt dyrere end, hvad den behøver være. 

  En svampeinfektion i munden opstår, når bakterier ikke bliver fjernet. Svamp i slimhinderne kan føre til revner i mundvigen og ømhed i mundhulen. Det kan være rigtig smertefuldt og giver generelt bare ubehag. 

  Sådan rengør du din helprotese

  For det første er det vigtigt, at du ikke bruger almindelig tandpasta eller tandbørste til at børste protesen med. De små korn der findes i de fleste tandpasta, kan slide på protesen og dermed lave ridser. Ridserne er et mekka for plak at opholde sig i og er med til at ødelægge protesen. Selve tandbørsten skal være speciallavet til proteser. Vi anbefaler i stedet at bruge den proteserens og protesebørste vi bruger i klinikken.

  Morgen

  Om morgenen er det vigtigt, at rengøringen bliver gjort inden protesen isættes. Det inkluderer både gummerne og protesen. Når du sover, sniger bakterier fra maven op i munden. Derfor er det lige så vigtigt, at der i løbet af dagen kan det være en rigtig god ide at give protesen en tur med børsten efter, du har spist. På den måde sikrer du, at dit miljø i munden altid er tip top, og din protese har de bedste forudsætninger for at holde i lang tid.

  Aften

  Om aftenen skal du foretage samme rutine med protesebørsten og proteserens. Derudover kan det være en fordel at lægge den i vand natten over. Det er desuden vigtigt at børste protesen over det hele. Alle leder og kanter skal have en tur med børsten for at være sikker på, at alle bakterier er væk.

  Kan man se, at det er en helprotese?

  Hvis du er ny protesebærer, kan tanker som “…falder den nu ud, mens jeg snakker” eller “…han/hun kan se, at det ikke er mine rigtige tænder” opstå til at starte med. Du vil dog hurtigt finde ud af, at ingen af disse bekymringer har noget på sig.

  Man kan nemlig ikke se på folk, at de er protesebærere. Den teknik vi bruger til at fremstille proteser, er i dag så avanceret, at vi kan efterligne dit oprindelige tandsæt til punkt og prikke. Du behøver derfor ikke være bekymret for, om folk vil tænke over det, når du snakker med dem.

  Helprotese som signaturprotese

  Ligesom vores andre proteser kan en helprotese også fremstilles som en signaturprotese. Den store forskel på en almindelig helprotese og en signaturprotese ligger i kvaliteten. Da en signaturprotese er fremstillet 100 % efter patientens aftryk, vil materialerne være stærkere og mere hårdfør. Det vil automatisk også danne et naturligt vakuum, som er særligt vigtigt, når vi har med en helprotese at gøre. Her kan du læse mere detaljeret om fordelene ved en signaturprotese.

  Vi er medlem af Landsforeningen af Kliniske Tandteknikere.

  Vedligehold din protese

  Det er vigtigt at rengøre din tandprotese derhjemme. Protesen skal børstes både morgen og aften med en speciel protesebørste og et renseprodukt beregnet til brug på tandproteser.

  Vores signaturproteser

  Proteseekspertens håndlavede signaturproteser indeholder flere detaljer og er bedre optimeret. Alle vores tandproteser kan fremstilles som signaturproteser. Læs mere under signaturproteser

  Hvad koster en helprotese?

  Prisen på en helprotese varierer alt efter, hvad udgangspunktet er. Langt størstedelen af de patienter der får behov for helprotese, er ældre mennesker. I den forbindelse er det muligt at ansøge om udvidet helbredstillæg, som dækker omkostningerne. 

  Hos Proteseeksperten anbefaler vi altid at komme ind til en konsultation for at kunne lave et prisoverslag. Vi ved også hvor besværligt det kan være at skulle ansøge, hvorfor vi gerne står for hele processen. 

  → Her kan du læse mere om tilskud til tandprotese

  Er du medlem af Sygeforsikring Danmark, er der desuden også tilskud at hente.

  Kontakt os

  Du er altid velkommen til at kontakte os.

  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Mød din tandtekniker: Camilla

  AUT. KLINISK TANDTEKNIKER

  Camilla er 33 år og bor i København. Camilla har mange års erfaring indenfor aftagelige tandproteser. Camilla har særlig fokus på patienter med angst for at gå til tandlæge og lægger stor vægt på at skabe en tryg atmosfære, hvor der er plads til en god samtale og den rigtige vejledning. Desuden er hun kendt for sin store empati og grundige tilgang til patientbehandling.

  Vælg klinik

  Find os i både Holbæk, Ballerup og Brønshøj. Besøg vores kliniksider for at få oplysninger om åbningstider og andre kontaktinformationer. 

  Holbæk

  Labæk 3, 4300 Holbæk, Danmark

  Ballerup

  Sct. Jacobsvej 1, 1. sal, 2750 Ballerup

  Brønshøj

  Brønshøjvej 10, st. 2700 Brønshøj