Er dine tænder ødelagte, eller er du tandløs, kan dine tænder erstattes med et gebis, også kaldet en tandprotese. Hos Proteseeksperten kan du få et smukt og naturligt smil tilbage.

Hvordan fungerer et gebis?

Et gebis kan laves som enten en helprotese eller en delprotese. Det er en helprotese, når alle tænder i enten overmunden eller undermunden mangler – og en delprotese, når kun et par enkelte tænder skal udskiftes. Måden hvorpå et gebis er opsat afhænger af, hvilken type protese, du har behov for. Hvor en helprotese kan sættes fast ved hjælp af tryklåse/implantater, så det bliver til en tryklåsprotese, holder en delprotese sig fast ved hjælp af bøjler. Er det muligt at få lavet dit gebis som en tryklåsprotese, kan vi anbefale det.

Læs mere om, hvem der kan have brug for et gebis og hvordan du passer på det her på siden.

Hvem egner sig til at bære gebis?

Har du mistet en eller flere af dine tænder, eller er de beskadigede, kan du have behov for et gebis. Det kan både skyldes, at du har beskadiget dine tænder grundet en ulykke, eller grundet en tandsygdom. På klinikken får vi både unge og ældre ind – og vi kan lave smukke, naturlige gebisser til alle aldre og situationer.

Hvor lang holdbarhed har et gebis?

Hvor lang tid dit gebis holder, afhænger af, hvilken type tandprotese, du får, hvor god du er til at vedligeholde gebisset og hvor hurtigt dine gummer “svinder”. Det er din gumme, som selve gebisset sidder på – og disse vil som en helt naturlig proces svinde med årene. Når gummerne svinder, rykker det på, hvordan gebisset sidder, og derfor skal gebisset rettes til, når det sker. Som udgangspunkt kan en delprotese holde mellem 6-10 år, hvor en helprotese som oftest kræver hyppigere tilretning, afhængig af dine gummer.
Hos Proteseeksperten kan du få op til 6 års garanti, når du har fået fremstillet en helt ny tandprotese. Du får samtidig justeringsgaranti og sikkerhedsgaranti – læs meget mere om vores garantier lige her.

Hvad koster et gebis?

Prisen på et gebis er bestemt af forskellige faktorer såsom hvilken type der er behov for og om du er berettiget til at modtage tilskud. Vi kan derfor også først give dig et prisoverslag, når vi har undersøgt dig og vurderet, hvad vil være den bedste løsning. Vi tilbyder derfor alle nye patienter en uforpligtende forundersøgelse.