Skip to main content

Nye tænder

Skal du have nye tænder? Og er du samtidig bekymret for, om de bliver magen til dine originale tænder? Hos Proteseeksperten er vi specialister i proteser i alle afskygninger, og vi forstår vigtigheden af at føle ejerskab over ens egne tænder. Hos os er du derfor garanteret en tryg og skræddersyet behandling.

Nye tænder kan i dag imitere originale tænder så godt, at ingen vil kunne se forskel. Skal du have erstattet dit originale tandsæt, behøver du derfor ikke bekymre dig om, at dine omgivelser lægger mærke til det.

Mulighederne for at få nye tænder

Der findes forskellige måder at få nye tænder på. Vores protesebehandlinger tilpasser sig dine behov og præferencer. Skal du have nye tænder på hele overmund eller hele undermund, kan vi tilbyde dig vores helproteser. Skal du derimod blot have enkelte nye tænder, kan vi til gengæld tilbyde delproteser. 

Ønsker du at kunne tage dine nye tænder af og på selvstændigt? Eller skal dine nye tænder være fastsat på tandkød og gummer? Ønsker du håndlavet nye tænder, kan du uanset valget af protese vælge en signaturprotese. Vores signaturproteser adskiller sig mindst muligt fra dine originale tænder – kosmetisk set. Skab dig et overblik over de forskellige muligheder for at få nye tænder herunder og tøv ikke med at kontakte os for at bestille en tid til en konsultation.

Delprotese

En delprotese er en protese, der kun imiterer nogle af tænderne. Protesen er derfor afhængig af de tilbageværende tænder i munden, da den er fastsat via disse. 

En delprotese er for dig, der ikke mangler alle tænder i munden, men stadig mangler nok til, at tandimplantater ikke vil være tilstrækkelige. 

Vil man kunne se det er en protese?

Det korte svar er nej. Ingen vil lægge mærke til, at du har fået nye tænder. Selvom protesen vil sidde fast på dine originale tænder, vil den imitere dit tandkød, så det ligner dit eget til forveksling.

Helprotese

En helprotese imiterer enten alle tænder i undermunden, i overmunden eller begge dele.

Hvordan er den fastgjort?  

En helprotese i overmunden bliver fastgjort via et naturligt vakuum i ganen. Der er derfor forskellige faktorer, som spiller ind, når det skal vurderes, om en helprotese er den rette løsning. Tilstanden i ganen har nemlig en stor betydning for, om resultatet bliver succesfuldt. Med tiden vil gummerne i munden skrumpe og man kan risikere at protesen ikke længere passer. Det er derfor vigtigt at få foretaget årlige tjek for at vurdere om der er behov for en regulering

Skal du have helprotese i undermunden, vil det ikke være muligt for protesen at danne et naturligt vakuum. Det vil derfor være nødvendigt at fastsætte protesen med det, der kaldes tryklåse.

Tryklåsprotese

En tryklåsprotese er en løsning for dig, der ønsker en urokkelig protese. Protesen vil være fastsat via tryklåse, som enten klikkes fast på dine egne tandrødder eller konstruerede tandrødder. 

Har du et stort ønske om, at dine nye tænder kommer til at ligne dine originale til forveksling, vil en tryklåsprotese være den mest optimale løsning. En tryklåsprotese er nemlig det tætteste du kommer på et naturligt tandsæt. Det er samtidig den løsning, som giver dig mindst gener i hverdagen.

Smileprotese

En smileprotese er som oftest en midlertidig protese. Den går ind og imiterer tænderne i situationer, hvor der er behov for en øjeblikkelig kosmetisk løsning. Smileprotesen er derfor ofte en løsning lavet til unge, som på sin vis har fået slået sine tænder ud, og derfor har brug for nye tænder.

Signaturprotese

En signaturprotese er en protese, som er 100 % hjemmelavet og som ligner et mere detaljeret tandsæt. Den ser dermed mere naturlig ud sammenlignet med andre former for proteser. Du kan vælge at få fremstillet en tandprotese som signaturprotese uanset om du skal have en delprotese, en helprotese eller en helt tredje form for tandprotese.

Når signaturproteserne bliver fremstillet, bruges danske materialer af høj kvalitet, hvilket gør protesen mere slidfast. Har du høje krav i forhold til tandprotesens resultat og udseende, så kan det godt betale sig for dig at vælge en signaturprotese.

Immediattandprotese

En immediatprotese er en tandprotese, som bliver fastsat lige efter en tandudtrækning. Denne tandprotese bruges midlertidigt, indtil du får din endelige tandprotese. Immediatprotesen hjælper dog med at få gummen til at hele og stoppe blødning.

Med en immediatprotese slipper du for at gå tandløs rundt, mens du venter på, at din rigtige, permanente protese bliver klar. Samtidig med dét sikrer du dig, at din gummer og mundforhold ikke ændrer sig drastisk efter tandudtrækning, så du ikke kommer til at døje med ubehag med din endelige tandprotese.

Rengøring af tandprotese

Når først du får en protese for første gang, forbliver du en tandprotesebærer hele livet. Derfor er en vedligeholdelse af protese eller et regelmæssigt eftersyn af tandprotese nødvendig for at sørge for, at protesen kan holde længe.

Hos Proteseeksperten tilbyder vi dagligt at gøre din tandprotese rent for svamp, sår fra mundhulen, tandsten eller anden urenhed. På den måde slipper du for at investere i en helt ny tandprotese kort tid efter.

Hvordan får jeg tilskud til nye tænder? 

Alt efter hvor gammel du er, og din specifikke situation, kan du få tilskud til nye tænder. Er du folkepensionist, har du mulighed for at søge om det der hedder helbredstillæg. Hos Proteseeksperten har vi en prisaftale med Holbæk kommune om, at patienter kan få op til 85 % betalt. Det giver alle mulighed for at få nye tænder uanset deres økonomiske situation.

Er du medlem af Sygeforsikring Danmark, er der også tilskud at hente. Vil du læse mere konkret omkring muligheder kan du besøge vores side om → Tilskud til tandprotese.

Få nye tænder der imiterer dine egne til forveksling

Skal du have nye tænder, kan vi i dag lave dem så naturtro, at ingen vil kunne se forskel.