Skip to main content

Fastsiddende protese

Tryghed er en vigtig faktor for at opnå et optimalt resultat. Vores tandteknikere rådgiver dig igennem behandlingen.

En fastsiddende protese er for dig, der ønsker et naturligt og bekvemt resultat til dine tænder. En fastsiddende protese betyder nemlig, at du ikke skal bekymre dig om, at protesen uventet falder ud eller skal ud når du skal sove.

Hvorddan får jeg en fastsiddende protese?

Er du bære af en helprotese, eller er der fremtidig udsigt til det, er det muligt at få den lavet som en fastsiddende protese i stedet for en aftagelig. I den forbindelse vil protesen fungere som det der kaldes en tryklåsprotese.

Hvad er en tryklåsprotese?

En tryklåsprotese er en fastsiddende protese, der kan fastgøres på to forskellige måder. I den forbindelse er det udgangspunktet for de tilbageværende tandrødder, som afgør metoden.

Hvordan sidder den fast? 

Er dine tandrødder intakte, vil det være muligt at påsætte et lille rodanker. Den konstruerede protese, vil efterfølgende kunne “klikkes” på og resultatet vil være en fastsiddende tandprotese. 

Er tilstanden af dine tandrødder særligt dårlige, vil det være nødvendigt at konstruere nye tandrødder. De “nye tandrødder” vil bestå af implantater, der indopereres i kæbeknoglen. Tandrødderne vil fungere præcis, som hvis dine egne tandrødder var intakte. De sidder lige så godt fast, og du behøver aldrig bekymre dig om, at de falder ud.  

For at sikre, at kroppen ikke afstøder implantatet, bliver det fremstillet i titanium. Titanium er et naturligt stof, der fungerer rigtig godt sammen med levende væv. Vævet i kæbeknoglen vil derfor tage imod den nye tandrod, som var det din originale.

Hvem kan få en fastsiddende protese? 

Mangler du alle tænder i enten over- eller undermund vil en fastsiddende protese være en ideel mulighed for dig. Den giver dig tæt på ingen gener i hverdagen, og er det tætteste du kommer på tandimplantater, uden at skulle betale en formue. 

Den er derfor en god løsning for dig der: 

  • Ikke ønsker en protese der skal tages ud dagligt
  • Ikke føler dig bekvem ved at have akryl i ganen 
  • Gerne vil have en løsning der holder i mange år

Her kan du læse mere om hvordan du søger → tilskud til tandprotese.

Hvis du er pensionist kan du her læse mere om kommunens → helbredstillæg

Hvor længe holder en fastsiddende protese? 

Ligesom med alle andre former for protese, er det afgørende for levetiden, at der bliver passet godt på den. Den skal passes og plejes som var det et rigtigt tandsæt. 

En af fordelene ved en fastsiddende protese er, at den generelt holder længere end andre proteser. Når der ikke er nogen tænder til at holde på gummerne, vil gummerne med tiden skrumpe. Hvis man derfor bærer en traditionel protese, hvor det der fastholder den er et vakuum, vil den med tiden blive for stor. En fastsiddende protese er på længere sigt derfor en mere holdbar løsning.

Signaturprotese som fastsiddende protese

En signaturprotese er din mulighed for at få et tandsæt, der ligner det originale til forveksling. Den er 100 % håndlavet og det er derfor muligt at imitere selv de mindste detaljer. 

Derudover bliver de fremstillet i et særligt slidstærkt materiale, hvilket gør den mere holdbar end end en standard protese. Hos Proteseeksperten kan vi fremstille alle vores proteser som en signaturprotese – også en fastsiddende protese. 

Hvordan får jeg en fastsiddende protese?

En fastsiddende protese kan du få, hvis du mangler alle tænder i enten over- eller undermunden. Hos Proteseeksperten råder og guider vi dig, så du ender med et holdbart resultat, du bliver glad for.