Skip to main content

Undgå komplikationer efter din implantatbehandling

Det kan være en smertefuld og ubehagelig proces, hvis du oplever komplikationer efter en implantatbehandling. Behandler du ikke dit implantat med omhu, kan der opstå periimplantitis, som betegner en betændelsestilstand i tandkødet og knoglen omkring implantatet. Vi har derfor samlet en række vigtige tips, som kan hjælpe dig til, hvordan du bedst muligt minimerer risikoen for komplikationer efter en implantatbehandling, samt hvordan du kan forebygger periimplantitis.

Sådan mindsker du risikoen for komplikationer

Der findes en række forbehold, som du selv har mulighed for at tage højde for, når du ønsker at undgå komplikationer efter en implantatbehandling. En vigtig faktorer er nikotin, der har skadelige virkninger på det parodontale væv. Vi anbefaler derfor rygestop, da tobaksrygere har større sandsynlighed for tidligt tab af implantatet. De to vigtigste forudsætninger for at opnå et godt og langtidsvarigt resultat er, at du sørger for at vedligeholde en god mundhygiejne samt får foretaget hyppig kontrol af dit implantat.

Herudover er det vigtigt at bide mærke i, at diabetes kan forsinke helingen og samtidig have en lang række negative virkninger på tandkødets celler. Derfor bør du udskyde behandlingen indtil langtidsblodsukkeret er normaliseret, hvis du har diabetes. Lider du af parodontitis, er der også høj risiko for at udvikle periimplantitis, og du bør derfor vente med behandlingen indtil, at sygdommen er velbehandlet.

Investér i en specialfremstillet tandprotese i god kvalitet

Det er samtidig en god idé at investere i en specialfremstillet tandprotese i god kvalitet, hvis du ønsker et flot og behageligt resultat af din implantatbehandling. Hos Proteseeksperten fremstiller vi Signaturproteser, som er håndlavede proteser, der imiterer et naturligt og detaljeret tandsæt, og som derfor ikke adskiller sig kosmetisk fra dine egne tænder. Signaturproteserne fremstilles af danske materialer fra den højeste kvalitet, som sikrer dig en hårdfør og slidstærk tandprotese. Få mere information om vores signaturprotese.

Regelmæssigt eftersyn mindsker risikoen for komplikationer

Til sidst vil vi gerne understrege vigtigheden i at få foretaget regelmæssige eftersyn for at mindske risikoen for komplikationer. Ved eftersyn renses, poleres og justeres din tandprotese, samt belægning og tandsten fjernes ved hjælp af ultralyd. Det er ikke muligt at udvikle huller i en tandprotese, men skadelige bakterier og svampeinfektioner kan alligvel opstå, hvis den ikke renses ordentligt. Vi anbefaler, at du efterses mindst én gang om året. Vil du vide mere? Få mere information om proteseregulering.

Har du smerter eller gener? Kontakt Proteseeksperten i dag

Hvis du oplever smerter og gener, er det tid til et eftersyn af din protese. Hos Proteseeksperten står vi vi står altid klar til at rådgive og hjælpe dig i processen, så du føler, at du får den bedste løsning. Vi er eksperter i at udføre tandproteser. Du er velkommen til at kontakte os gennem vores kontaktformular.