Skip to main content

Typiske årsager til tandprotesefejl

Tandproteser kan være en effektiv løsning for personer med manglende tænder, idet de gør det muligt at spise og tale normalt igen. Imidlertid, som med alle former for medicinsk udstyr, kan tandproteser også opleve fejl og problemer, som du bør være opmærksom på, hvis du har en tandprotese eller overvejer at få en.

I dette indlæg vil vi belyse nogle af de mest almindelige årsager til tandprotesefejl, og hvordan du kan undgå dem. Alternativt er du velkommen til at ringe til os i tilfælde af eventuelle spørgsmål, du måtte have.

6 årsager til tandprotesefejl

Årsagerne til tandprotesefejl kan være et resultat af forskellige faktorer. Det er derfor afgørende at tage godt vare på dine proteser og følge tandteknikerens retningslinjer for at minimere fejl og problemer. Nedenfor har vi oplistet 6 typiske årsager til tandprotesefejl.

1. Forkert pasform

En af de mest udbredte årsager til tandprotesefejl er en dårlig pasform. Hvis tandprotesen ikke sidder korrekt i munden, kan den forårsage gnidning, glidning eller irritation af tandkødet, hvilket kan medføre smerte og potentielle infektioner.

2. Dårlig rengøring

En yderligere årsag til tandprotesefejl er utilstrækkelig rengøring. Hvis du ikke rengører din tandprotese regelmæssigt og grundigt, kan der opstå ophobning af bakterier og plak, hvilket kan resultere i tandkødsbetændelse og andre komplikationer.

3. Skader på tandprotesen

Tandproteser er lavet af materialer, som kan bryde eller falme over tid. Brud, revner eller skader på protesens materiale kan påvirke dens funktion og komfort samt skade de omkringliggende naturlige tænder og tandkød.

4. Forkert justering

Hvis din tandprotese ikke justeres korrekt over tid, kan det medføre ændringer i bidefladen og ubalance i kæben, hvilket kan føre til yderligere tandproblemer og ubehag.

5. Tandkødssygdomme

Ubehandlede tandkødssygdomme, såsom gingivitis og parodontitis, kan påvirke pasformen af protesen og forårsage smerte, infektioner og yderligere tab af naturlige tænder.

6. Slitage og ældning af protesen

Over tid kan tandproteser slides og ældes, hvilket kan resultere i en dårlig pasform og nedsat funktion. Regelmæssige eftersyn og udskiftning af protesen, når det er nødvendigt, er vigtigt for at opretholde optimal komfort og funktion.

Vi tilbyder fremstilling af alle typer tandproteser

Som eksperter inden for tandproteser kan vi tilbyde dig et bredt udvalg af specialfremstillede tandproteser, der imødekommer dine ønsker og behov. Med mange års erfaring indenfor fremstilling af tandproteser af høj kvalitet, står vores team af specialister klar til at hjælpe dig med at finde den bedste løsning for dig.

Vi tilbyder et sortiment, der spænder fra traditionelle helproteser og delproteser til mere avancerede muligheder, såsom immediatproteser. Uanset om du har mistet en enkelt tand, flere tænder, eller ønsker at forbedre dit smil, står vi klar til at hjælpe dig!

Skal vi fremstille din nye tandprotese?

Overvejer du at få en smileprotese? Uanset dine overvejelser er du mere end velkommen til at kontakte os for en gratis forundersøgelse. Vores team af erfarne eksperter vil evaluere dine tænder og mundhule for at vurdere dine behov og rådgive dig om de forskellige tandproteser.

Så hvis du overvejer at investere i en ny tandprotese, tøv ikke med at kontakte os. Vi er her for at hjælpe dig med at finde den bedste løsning og sikre, at du får en tandprotese, der passer perfekt til dig.