Skip to main content

Sådan beskytter du dine naturlige tænder, når du bruger tandproteser

Tandproteser er en fremragende løsning for dig, der enten mangler tænder eller oplever problemer med dine naturlige tænder. En tandprotese kan gøre det muligt for dig at spise og tale normalt samt fremvise et smil, du er stolt af. Det er dog vigtigt at huske, at tandproteser også kan påvirke dine naturlige tænder og mundhygiejne, hvis de ikke vedligeholdes korrekt.

I dette indlæg vil vi præsentere nogle anbefalinger og råd til, hvordan du beskytter dine naturlige tænder, mens du bruger tandproteser. 

Hvordan kan tandproteser påvirke din sundhed?

Inden vi udforsker, hvordan du beskytter dine naturlige tænder, er det vigtigt at forstå, hvordan tandproteser kan påvirke din munds sundhed og velbefindende. Tandproteser kan forårsage skader på dine naturlige tænder, hvis de ikke passer korrekt. Slitage og skader kan opstå på dine egne tænder, hvis du har en protese, der eksempelvis er for stram eller ikke er justeret korrekt. Over tid kan dette medføre skader på tandkød, tandkødsbetændelse og i værste fald tandtab.

En anden faktor, der kan påvirke din mundhygiejne ved brug af tandproteser, er trykket. Trykket fra en tandprotese kan forårsage sår, som kan medføre infektioner. Hvis du oplever sår, bør du omgående kontakte din tandtekniker for at undgå yderligere skader. Derudover kan bakterier og madrester ophobe sig mellem tandprotesen og dine naturlige tænder, hvilket kan resultere i dårlig ånde og potentielle infektioner i mundhulen.

Hos Proteseeksperten tilbyder vi en bred vifte af tandproteser, såsom gebis, delprotese, helprotese og meget mere. Vores team af erfarne tandteknikere inviterer dig ind til en gratis forundersøgelse, hvor alle dine eventuelle spørgsmål, vil blive besvaret.

Mundhygiejne: En vigtig faktor for at beskytte dine naturlige tænder

Mundhygiejne er en afgørende faktor for at beskytte dine naturlige tænder, mens du anvender proteser. Det er vigtigt at vedligeholde en god mundhygiejne for at forhindre infektioner, inflammation og andre helbredsproblemer. Her er nogle råd til at opretholde en optimal mundhygiejne, når du benytter tandproteser:

Børst dine tænder – grundigt

Det er vigtigt, at du børster dine naturlige tænder to gange om dagen med en blød tandbørste og fluortandpasta.

Rengør din tandproteser – hver dag

Du skal rengøre dine tandproteser hver dag med en speciel protesebørste eller en blød tandbørste med mild sæbe eller protese-tandpasta. Sørg for at skylle grundigt efter rengøring af tandprotese

Hold pauser fra proteserne 

Undgå at bære dine tandproteser hele tiden. Tag dem eventuelt ud om natten og læg dem i en ren beholder med vand eller en mild protese-rensningstablet. 

Tjek din proteser 

Undersøg regelmæssigt dine tandproteser for eventuelle skader eller slitage, og få dem justeret eller udskiftet hos din tandtekniker, hvis det er nødvendigt.

Bestil en tid til protese eftersyn

Afslutningsvis er det vigtigt at få regelmæssige eftersyn af din tandprotese hos din tandtekniker for at beskytte dine naturlige tænder. Under eftersynet vil tandteknikeren kontrollere dine proteser og tandkød for at sikre, at de er i god stand og sidder korrekt.
Hvis du har brug for et eftersyn af din tandprotese, eller hvis du har spørgsmål om proteser, er du velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe dig og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have.