Skip to main content

Hvem egner sig til at få tandproteser?

Der kan være mange grunde til, at du har brug for en tandprotese. Hvis du har en eller flere tænder, der ikke kan reddes, kan en tandprotese give dig dit smil tilbage.

Hos Proteseeksperten er vi specialister i tandproteser i alle afskygninger, og vi kan hjælpe med at finde det helt rigtige tandimplantat til dig.

Hvornår er det ofte på tide med et tandimplantat?

Et tandimplantat kan være nødvendigt af flere grunde. Har du slået noget af en tand, kan det ofte være nok at reparere tanden med en fyldning, der kan forhindre, at bakterier trænger ind i sprækken og skader tanden og nerven. Hvis tanden derimod er flækket ned til tandkødsranden, er det i de færreste tilfælde nok med en fyldning. I de tilfælde hvor det er nødvendigt at fjerne tanden, kan der isættes et tandimplantat.

En anden grund til at et tandimplantat kan blive nødvendigt, er hvis du lider af paradentose og derfor har mistet en eller flere tænder. Her kan implantater erstatte dine naturlige tænder, så du kan smile uden bekymringer.

Har du mistet tænder i forbindelse med en ulykke, er et tandimplantat også en fremragende løsning til at give dig dit naturlige smil tilbage.

God mundhygiejne er essentielt

Når man har en tandprotese er det særligt vigtigt at opretholde en god mundhygiejne. Ligesom at dine naturlige tænder skal børstes hver dag, skal din protese også rengøres dagligt.

Tandprotesen skal børstes efter morgenmad og aftensmad, og det kan også være en god idé at skylle den efter øvrige måltider. På den måde mindsker du risikoen for mundsvamp, dårlig ånde, misfarvninger og tandsten.

Det er vigtigt, at du ikke bruger tandpasta på protesen! Tandpasta indeholder nemlig slibemidler, der ridser protesen og gør den til et mekka for bakteriedannelse. Vi anbefaler at bruge proteserens og anvende en særlig protesebørste til formålet, som lettere kan komme ind i alle kroge og hjørner.

Afhængigt af om du har en helprotese eller delprotese, er der forskellige ting, du skal tage højde for, når du skal opretholde en god mundhygiejne.

  • Helprotese: Det er vigtigt, at du også husker at børste dine gummer, når du rengør din tandprotese.
  • Delprotese: De naturlige tænder i munden skal børstes normalt med tandpasta, og bøjlerne på delprotesen skal også rengøres grundigt.

Få foretaget en forundersøgelse i dag

Vi rådgiver og vejleder dig gennem hele processen, så du føler, at du får den bedste behandling. Vi ved nemlig godt, at det kan være en stor omvæltning med en tandprotese, så derfor må det gerne være gennemtænkt og velovervejet, inden man får den lavet.

Vil du høre mere om, hvordan vi kan gøre dine tænder smukke og naturlige? Så skriv til os i vores kontaktformular her og få foretaget en forundersøgelse.