Skip to main content

Fastsiddende eller aftagelige tandproteser – hvad skal jeg vælge?

Hvis du skal have en tandprotese kommer valget, om du skal have en fastsiddende eller aftagelig tandprotese. I dette blogindlæg kan du blive klogere på forskellen mellem fastsiddende og aftagelige tandproteser, samt hvad der er bedst for dig.

Hos Proteseeksperten er vi specialister i tandproteser i alle afskygninger, og vi kan hjælpe med at finde det helt rigtige tandimplantat til dig.

Hvad er en fastsiddende tandprotese?

En fastsiddende protese er løsningen til dig, der er bekymret for, at din protese vil falde ud, når du f.eks taler eller spiser. Denne slags protese kaldes også en tryklåsprotese og sidder fast i gummerne. Med en tryklåsprotese kommer du derfor tættest på dit naturlige tandsæt, og der er ingen begrænsninger for hvad, du må og kan spise.

Tryklåsproteser er optimale for de patienter, der ønsker en dagligdag, som er mindst muligt påvirket af protesen. Protesen kan både gå ind og erstatte få eller alle tænder ved hjælp af enten implantater, også kendt som “kunstige tandrødder”, eller såkaldte rod-attachments.

Har du meget flade gummer er tryklåsprotesen særligt god. Flade gummer kan nemlig gøre, at almindelige proteser ikke sidder ordentligt fast, og de kan derfor falde ud på meget uheldige tidspunkter. Samtidig får du med en tryklåsprotese også en ganefri protese i overmunden, da der ikke behøver dannes et vakuum for at holde protesen fast.

Hvad er en aftagelig tandprotese?

En aftagelig protese er et gebis, der kan laves som helprotese eller delprotese. Det er en helprotese, når alle tænder i enten overmunden eller undermunden mangler – og en delprotese, hvis kun et par enkelte tænder skal udskiftes.

Som navnet indikerer kan aftagelige tandproteser tages ud af munden, når de f.eks. skal plejes og rengøres. Det er vigtigt at gøre dagligt for at opretholde en god mundhygiejne.

Hos Proteseeksperten sørger vi for, at du får den rette protese

Hos Proteseeksperten arbejder vi med alle typer af tandproteser i høj kvalitet, og vi har bred erfaring med faget. Er du i tvivl om, hvorvidt en fastsiddende eller aftagelig tandprotese er den bedste løsning for dig, står vi klart il at hjælpe.

Vores tandteknikere er medlemmer af Landsforeningen af Kliniske Tandteknikere og har uddannelse fra institut for odontologi og oral sundhed fra Aarhus Universitet med i bagagen.

Få det smil, som du drømmer

Vil du have dit drømmesmil? Hør mere om mere, hvordan vi kan gøre dine tænder smukke og naturlige ved at kontakte i vores kontaktformular.

Vi rådgiver og vejleder dig gennem hele processen, så du føler, at du får den bedste behandling. Vi ved nemlig godt, at det kan være en stor omvæltning med en tandprotese, så derfor må det gerne være gennemtænkt og velovervejet, inden man får den lavet.