Skip to main content

Behandling af “rådne” og dårlige tænder

Det er en misforståelse, at tænder kan rådne. I stedet kan tænderne fremstå som rådne på grund af misfarvninger, skader eller slitage. Hvis du oplever, at dine tænder ser rådne ud, er det sandsynligvis fordi dine tænder er i en dårlig tilstand, der giver dem dette udseende. Dette skyldes typisk, at dine tænder over tid har været udsat for forskellige skader, som ikke er blevet behandlet eller udbedret.

Hos Proteseeksperten har vi mange års erfaring indenfor behandling patienter der lider af rådne og dårlige tænder, og vi kan hjælpe dig med at gendanne dit smil ved en specialfremstillet tandprotese. Læs mere om behandling af rådne og dårlige tænder i dette indlæg.

Typiske årsager til “rådne tænder”

Selvom tænder ikke kan rådne i ordets bogstavelige forstand, kan de stadig se rådne ud. Men hvad kan forårsage misfarvninger, skader og slitage? Det vil vi forsøge at komme nærmere ind på.

Dårlig mundhygiejne

En dårlig mundhygiejne er den hyppigste årsag til tænder, der fremstår rådne. Hvis du ikke børster og renser dine tænder korrekt, kan madpartikler og plak samle sig på og imellem dine tænder, hvilket kan medføre huller i tænderne og tandråd.

Sukkerholdig kost

En sukkerfyldt kost kan spille en betydelig rolle i udviklingen af beskadigede tænder. Bakterier i munden er i stand til at omdanne sukker til syre, som kan nedbryde tandemaljen og resultere i huller i tænderne.

Rygning

Tobaksprodukter kan ligeledes have indvirkning på tandsundheden, idet nikotin og tjære kan medføre misfarvede gule tænder, tandkødsbetændelse og tab af tænder.

Medicin

Nogle typer af medicin kan medføre, at mængden af spyt i munden reduceres, hvilket kan medføre karies og tandråd.

Alkohol

Alkohol kan forårsage tandskader og forringe mundhygiejnen, hvilket kan føre til tandproblemer.

Genetik

Visse personer er mere tilbøjelige til at have tandproblemer grundet deres genetik.

Tandproteser til behandling af dårlige tænder

Hvis du lider af tandproblemer eller har “rådne tænder”, kan vores tandproteser muligvis være en passende løsning for dig. Vi tilbyder en bred vifte af tandproteser, herunder helproteser, delproteser og smileproteser, som kan hjælpe dig med at genskabe dit smil og din selvtillid.

En helprotese er en aftagelig tandprotese, som erstatter alle tænder i enten over- eller undermunden. En delprotese er også en aftagelig tandprotese, der kan erstatte en eller flere tænder. En smileprotese er ofte en midlertidig tandprotese, som kan erstatte en eller flere manglende tænder.

Vores tandteknikere er i stand til at vejlede dig, og hjælpe dig med at vælge den bedst egnede tandprotese til dine individuelle behov og ønsker. Du er velkommen til at undersøge vores priser på tandproteser, eller bestille en gratis forundersøgelse hos os.

Dine tænder har indflydelse på dit helbred

Dit tand- og mundsundhed spiller en afgørende rolle for dit velbefindende og generelle helbred. Hvis du lider af “rådne” eller dårlige tænder, kan det påvirke din evne til at spise og fordøje maden. Derudover kan dårlige tænder forårsage infektioner og betændelse, som kan sprede sig til andre dele af kroppen og have negative konsekvenser for dit overordnede helbred.

Hos Proteseeksperterne er det vores mål at hjælpe dig med at opretholde og styrke din munds sundhed og give dig det smil, du fortjener. Vores erfarne team af tandteknikere vil, i samarbejde med dig, udvikle en individuel behandlingsplan, der er tilpasset dine specifikke ønsker og behov.

Få dit drømmesmil hos Proteseeksperterne

Hos Proteseeksperterne hjælper vi dig med at realisere dit drømme-smil. Uanset om du har mistet tænder på grund af sygdom eller skade, eller hvis dine tænder er blevet slidte og misfarvede over tid, kan vores tandproteser give dig et nyt og forbedret udseende.

Kontakt os i dag for at få en specialfremstillet tandprotese, og start din rejse mod et sundere smil og mund!