Skip to main content

Allergier

Info vedr. kontaktallergi – tandprotese i titanium

De fleste proteser bliver den dag i dag fremstillet i materialet, CromCobolt. Der er dog en vis procentdel af befolkningen, både allergikere og multiallergikere, som ikke kan tåle materialet. Årsagen til det er, at mundens slimhinder optager de små mængder af kobolt, protesen med tiden frigiver. Til disse patienter fremstiller vi i stedet protesen i titanium, da en svindende lille del af befolkningen er allergisk overfor titanium. Titanium er nemlig et ekstremt let og samtidig stærkt materiale. Kroppens væv er derudover særligt modtageligt overfor titanium og knogler vokser nemt sammen omkring dem. 

Af den grund bliver titanium som oftest også brugt til implantatbehandlinger og operationer, der skal forstærke knogler både ryg, ben og arme. 

Typiske symptomer på allergi I munden

  1. Tandkødsbetændelse. 
  2. Kløe i og omkring munden.
  3. Brændende fornemmelse i munden.

Er du allergiker eller multiallergiker, er det vigtigt, at du informerer os om dette ved første konsultation. På den måde kan vi bedre give dig den rette behandling ved fremstilling af tandprotese.

Få svar på alle dine spørgsmål I dag

Har du nogen spørgsmål, er du også mere end velkommen at efterlade en besked i vores kontaktformular. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.

Få smukke tænder hele livet!

Har du spørgsmål, så tøv ikke med at skrive eller ringe til os.